Anders Tangen

Foredragsholder og komiker Anders Martinius Tangen er en veteran på ulike scener. Sammen med blant andre Jånni Kristiansen, Thomas Giertsen, Eddie Eidsvåg, Freddy Kjensmo og Jonas Rønning var han med å starte Norges største standupklubb i 1994. Men det er først siden 2001 han har levd profesjonelt som komiker med humor for næringslivet som spesialitet.

Tangen er født på Gjøvik, vokste opp i Hunndalen rett utenfor mjøsbyen, men har stort sett bodd i Oslo siden 1987. Tangen elsker Oslo, og den store hobbyen er matlaging.
Tangen var i mange år mest kjent for sine mange radioprogrammer i ulike kanaler. Han har vært programleder for egne show på NRK. Han var arkitekt bak, og moromann, foran kamera i NRQ og God Elg. I flere sesonger har han vært stuntreporter i Nitimen og Reiseradioen, mens noen også vil huske han for egne show på P4 som «Tid For Tangen», «Badeanda» og «Andersnatten». Noen har brukt han som barnevakt, uten å vite det. Anders M. Tangen jobbet i flere år på NRK med barneprogrammet «Kykelikokos».
 
De som ser mer på TV har også kunnet bli kjent med Anders Martinius Tangen gjennom hans innsats som prest i komiserien «Piker Vin og Sang», flere standupopptredener blant annet i Rorbua og fra Standupfestivalen på NRK.
Han har også vært gjest et par ganger for å snakke om foredraget sitt «Når sant skal sies – et fordomsfullt foredrag om din yrkesgruppe». Mange husker hans nådeløse, overraskende, fordomsfulle angrep på snekkere i det ellers gemyttelige programmet «Myter» på NRK. Han har også flere ganger vært gjest i Frokost TV flere ganger. Blant for å snakke om kunsten å drive med «Smalltalk» og om Melodi Grand Prix.
Nå ser du han som programleder for Extra-trekningen på NRK TV på tirsdager.
Tangen er utdannet ved universitet i Oslo, og har tatt fireårig utdanning til Gestalttereapeut ved Høyskolen i Oslo. Dette gir tyngde i foredragene som alltid er tilpasset kundens behov. I tillegg til all den humor som alltid er tilstede!