Erik & Kriss

Erik og Kriss har i løpet av kort tid etablert seg blant de ledende artistene her i landet, takket være deres fengende musikk. Duoen har i tillegg vært med på «Det store korslaget» på TV2, samt gitt ut flere album. Deriblant platedebuten «Gull og Grønne Skoger» (2007), «Back to Business» (2011) som inneholdt landeplagen «Ølbriller» og «Fem» (2013).

Erik og Kriss er kjent for for sin humoristiske og lite selvhøytidelige holdning, morsomme tekster og fengende refrenger – og blir i dag sett på som en av landets beste live-aktører. Dette bandet er også de første rapperne som alene solgte ut Rockefeller, siden Klovner i Kamps avskjedskonsert.

Platedebuten kom den 14. Mars 2007 – under navnet «Gull og Grønne Skoger». Singelen «Den Låta» ble gruppas radiomessige gjennombrudd, og solgte til gull samme året. Musikkvideoen spredte seg på nett, og hadde bare noen uker senere flere hundre tusen visninger på youtube. Gruppa fikk dette året også æren av å spille på spellemannshowet i Oslo Spektrum. Allerede 9 måneder senere, nærmere bestemt 19. Januar 2008 kom plate nummer to – «Verden Vil Bedras», og også her traff gutta blink med nok en single. På platen lagde de også låt med en av nittitallets største rappere Coolio. Singelen «Dra Tilbake» overgikk sin storebror med glans, og fikk tung rotasjon på alle radiokanaler i lang tid. Erik og Kriss mottok sitt første platinatrofé for denne singelen – og nok en gang gikk seertall på nett i taket, med over 800.000 visninger. Etter «Dra Tilbake» kom neste single fra samme album – sommeren 2008’s landeplage «Det E’kke Meg Det Er Deg», med cowboyen Finn Wang som gjestevokalist. Nok en runde med beinhard radiorotasjon – og et formidabelt singlesalg førte til platinaplate nummer to! Erik og Kriss har turnert i ett siden plateslippet i mars 2007, med over 120 konserter pr. år.

En helt unik ting med bandet – er at gutta gjør absolutt alt selv. Alle beats er produsert av Kriss, produksjoner, sluttmiks, arrangementer, innspillinger – visuelle løsninger, tekster og også i stor grad musikkvideoer er det Erik og Kriss selv som står bak.