Smokey Sound

«Smokey Sound» er kjent for å skape god stemning og høy festfaktor.
Vokalist Øivind Strand er en av Norges beste på å synge Smokielåter,
også en grunn til at gruppa tok navnet Smokey Sound.
Smokey Sound spiller i tillegg til Smokielåter coverlåter av Pink Floyd, Creedence, Billy Idol, Uriah Heep, Santana, CC Cowboys, Dum Dum Boys, Delbert McClinton etc. etc.

BANDMEDLEMMENE:
* Øivind Strand: vokalist, gitarist, munnspill. Øivind bor på Mysen, men er opprinnelig Oslogutt. Øivind spilte i Black Light Band fra 1974, de var med i NM i Rock i 1977 der de fikk en andre plass. Han har videre spilt i: Captain Midnight, Cocktail og Roullet. Øivind har spilt i Smokey Sound fra våren 2009 da bandet het Moden Frukt, bandet spilte videre under navnene Playboyz og No Smoking før endelig landing på Smokey Sound. Øivind har også samlet originalbesetningen av Black Light Band, som nå spiller sammen på hobbybasis.

* Morten Skaug: trommeslager. Født på Sunndalsøra i 1970, flyttet til Molde som ti-åring, begynte å spille trommer i kor som 11-åring. Flyttet til Arendal i 1985, forsatte med trommer i kor sammenheng, startet så en kjellerband-tilværelse i tillegg til å spille i korps i tre år. Morten flyttet til Stockholm sommeren 1991 og fikk jobb i bandet «Clawfinger», iløpet av 1992 var han med på innspillingen av albumet «Deaf Dumb Blind». Det ble ett par Europa-turnéer som forband til «Alice in Chains» og «Anthrax» i løpet av 1993. Det ble også et samarbeid med den svenske rap-trioen «Just D», der ble det innspilling av en fire-spors EP med Just D og Clawfinger som backingband og påfølgende turné etter dette. Morten var også med på ett par mindre turnéer for «Danspacketet» i 1995 og «Zemya Hamilton». Det endte opp med en ny turné for Just D i november og desember 1995, i tillegg til januar/februar/mars 1996. I løpet av turnéen med Just D ble Morten kontaktet av David Eriksen for mulig trommespill for Baba Nation. Han flyttet hjem til Norge igjen etter endt Just D turné og begynte øving/innspilling til albumet Love Express for Baba Nation. Det ble etterhvert mye turnéliv og TV-opptredener, i tillegg til innspillingen av albumet b i løpet av årene med Baba Nation. Baba Nation spilte også inn noen videoer i løpet av denne tiden, noen av dem ligger på youtube. Morten sluttet i Baba Nation i 2002. Diverse: i 1994 var Morten med på innspillingen av cd´en med «The Brothers» på plata «Two for the price of one», det finnes en video til låten «Back in black «. Morten har vært med på live enkelt-opptredener med Morten Harket, med Baba Nation som backingband. Han var også med på innspillingen av låta «Dørvakta» med «Terje Tysland», der Clawfinger var backingband. Morten har også i flere år spilt trommer for Gjermund Elgenes, har hatt ansvar for jamsessions m.m.

* Øyvind Celius: gitarist, vokal/kor. Øyvind er oppvokst i Elverum, men bor nå i Bærum. Øyvind var med i en rekke hardrockband blant annet: Black Night, White Niggers og Rex Begonia. Rex Begonia ga ut en EP i 1982 med egne låter. Flyttet til Oslo og ble med i Captain Midnight på begynnelsen av 90-tallet. Da Captain Midnight ga seg spilte han som trubadur i Norge i 15 år, samtidig som han var med i to husband (Onkel Blaa) i Bærum. Han har vært studiomusiker på to cd-innspillinger. Det siste bandet han spilte i før Smokey Sound var «Mannen på trappa», de har gitt ut en CD.

* Morten Pettersson: bassist. Han er oppvokst i Oslo, men bor nå på Lørenskog. Morten spilte i Hexagon på 70-80 tallet, i tillegg var han med i Black Light band og hadde en liten gjesteopptreden i Oslobandet Bronx. Etter en pause på ca. 20 år startet han opp igjen bluesbandet T & Jet Tornados, hvor han fortsatt spiller. Morten har vikariert både på bass og gitar i en rekke danseband: Riksvei22, Full dekning, Søvnløs og i bluesbandet Smokey Cadillacs.