Tre For En

Trond, Kari og Trygve har skapt et nytt og spennende musikalsk live-samarbeid. Artistene har til felles at de tilvirker sanger med norske tekster, samt at de leverer fine fortellinger og godt humør fra scenen.

Trond og Trygve kan også stille som en duo.

TROND TRUDVANG radiodebuterte høsten 2009 med den fengende singelen ”Lisa, Lisa (Ekspeditrisa). Dette representerte den best mulige start for hans debutalbum som ble sluppet på starten av 2010. Litt utpå sommeren ble også låten ”Houston vi har et problem” fra debutalbumet radiolistet. Trond er i januar 2012 klar med sitt nye album som har fått tittelen “Gode sko”. Som en god start foran denne oppfølgeren ble singelen ”Gråværstur” radiolistet fra mai 2011.

Trond klyper seg stadig i armen for å sjekke at han nå faktisk opplever å leve av å være musikant og historieforteller. Den drømmende klovnen i magen minnes så altfor godt undertrykkinga under Trond sine mange år som yrkesmilitær. Revolusjonen seiret på fredelig vis og Trond har frilanset som musikant siden 2005. Trond søker et åpent og fengende musikalsk bilde som også gir godt rom for tekst – på dialekt fra fødebyen Harstad i Sør-Troms.

KARI IVELAND er ringreven i denne forsamlingen. Hun har gitt ut tre album: “Vektløs” (som resulterte i Prøysen-prisen) i 2002. “Avtrykk” i 2004 og “Lille Livet” i 2010. Fra disse utgivelsene er låtene “Navnløs” og “Lille livet” hyppig å høre i NRK-radio. Kari har forfattet tekster til artister som Anita Skorgan, Hilde Heltberg, Paal Flåta, Olav Stedje, Bjarte Hjelmeland og Per Øystein Sørensen. Hun har frilanset med musikken siden 1986 og har bred erfaring fra TV-opptredener, koring på utgivelser og turnéer med artister som: Morten Harket, Dance With A Stranger, Odd Børretzen, Øystein Sunde, Henning Kvitnes, Jan Eggum, Jahn Teigen, og Arja Sajonma.

Karis erfaringer fra små og store kamper i livet er fokus i Sigve Endresens dokumentar “Vektløs” som gikk på kino i 2002. Filmen følger også innspillinga av Kari sitt første album med samme navn, hvor hun deler drømmer, minner og vare øyeblikk gjennom tekster tonesatt av Hilde Heltberg. Kari ble født inn i en misjonærfamilie i India. Etter å ha bodd utenlands sine første leveår preges dialekten hennes derfor av foreldrenes eksotiske skarring, dette til tross for at Kari betrakter seg som en ekte Oslojente.

 TRYGVE SKAUG er låtskriver og stemmen bak StMorritz. Bandet debuterte på norsk med suksess-albumet ”Tusenvis av ting” i 2010. Låten «Prøve meg igjen» ble raskt bandets første radiogjenganger og landeplagen «Allting blei stilt» ble den mest spilte sangen på NRK P1 i 2010. StMorritz satte også verdensrekord i turnévirksomhet, med 40 konserter på 40 timer forrige sommer.

Trygve og bandet er i 2012 igjen plateaktuell med andreplata “Norske Kompani”. Låten “Herfra ser jeg stjerner” har i høst ploget veien for dette i radioen. Trygve legger ikke skjul på at mye av inspirasjonen i tekstene stammer fra det han liker å kalle bygde-Norge. Historier og hendelser plukket opp på hjemstedet. – ”Jeg prøver vel å formidle historier om folk jeg har møtt eller ting jeg har opplevd selv. Jeg har stor kjærlighet til hjembygda mi, Trøgstad i indre Østfold, og jeg tror tekstene bærer preg av det – uten at alt skal være for rosenrødt” sier han mens han moser en hoggorm under helen av den ene bootsen sin.